Premierul egiptean susţine că forţele de ordine au acţionat miercuri "cu cea mai mare reţinere". Între timp, comunitatea internaţională a condamnat în termeni duri violenţele de la Cairo. Reprimarea manifestaţiilor pro-Morsi s-a soldat cu circa 280 de morţi.
Franţa a cerut "încetarea imediată a acţiunilor de reprimare" din Egipt. Parisul sesizează ONU şi principalii săi parteneri "pentru adoptarea unei poziţii internaţionale", anunţă ministrul francez de Externe, Laurent Fabius.
Peste Ocean, secretarul de Stat, John Kerry, îndeamnă armata egipteană să convoace alegeri generale anticipate. Şeful diplomaţiei americane califică "deplorabile" aceste violenţe.
Vicepreşedintele Egiptului, Mohamed ElBaradei, a anunţat miercuri după-amiază că demisionează.
La Bucureşti, Ministerul de Externe urmăreşte cu preocupare situaţia din Egipt şi deplânge pierderile de vieţi omeneşti şi distrugerile materiale. MAE precizează că ambasada României la Cairo este în contact cu cetăţenii români prezenţi în Egipt şi este pregătită să acorde ajutorul necesar, în caz de nevoie.
Între timp, în Egipt, premierul Hazem Beblawi promite continuarea "procesului electoral". El susţine că forţele de ordine au acţionat "cu cea mai mare reţinere" împotriva manifestanţilor, potrivit AFP.
"Mulţumesc Poliţiei că a intervenit cu cea mai mare reţinere. Nici un stat care se respectă nu putea accepta o astfel de situaţie", respectiv ocuparea a două zone centrale din Cairo de şase săptămâni, spune premierul.
Forţele de ordine egiptene au intervenit miercuri pentru dispersarea susţinătorilor fostului preşedinte islamist, Mohamed Morsi, înlăturat de armată pe 3 iulie.
Premierul egiptean susţine că forţele de ordine au acţionat miercuri "cu cea mai mare reţinere". Între timp, comunitatea internaţională a condamnat în termeni duri violenţele de la Cairo. Reprima