In urma cu o zi, avocatul Catalin Predoiu, ametit de damful de canal al politicii de Dambovita, s-a trezit ca e cazul sa-si faca imagine aruncand aiurea cu noroi in unii manageri de instante. Dupa pofta lui Predoiu, presedintii Tribunalului Bucuresti si Curtii de Apel Bucuresti „ar trebui sa-si dea demisia”.
Fireste, presa portocalie a absorbit imediat declaratia fostului sef al Justitiei, care suna asa: ”"Presedintele Curtii de Apel Bucuresti si cel al Tribunalului Bucuresti ar trebui sa-si dea demisia, pentru ca nu au depistat sau, mai rau, s-au facut ca nu vad coruptia din propriile instante. DNA si Consiliul Superior al Magistraturii sa mearga pana la capat, sa curete tot sistemul, macar ca inlocuim 50 la suta din magistrati. In Polonia i-au inlocuit pe toti odata, acum cativa ani!"
Declaratia lui Catalin Predoiu, surprinzatoare prin tonul executional nemaintalnit pana acum la fostul sef al Justitiei, mi-a creat mari dubii in ce priveste jocurile de la nivelul acestor instante unde, probabil, exista niste personaje care asteapta sa fie promovate, prin CSM, in locul celor doi manageri de instanta infierati de-a dreptul aiurea de catre fostul sef al Justitiei. De ce spun ca e vorba de acuzatii facute doar de dragul palavragelii publice, de dragul unei campanii personale, cu iz electoral? Sa explic.
Laura Andrei, presedinta Tribunalului Bucuresti si Lia Savonea, presedinta Curtii de Apel Bucuresti sunt doi dintre multii manageri de instanta din Romania. Spre deosebire de multe dintre instantele patriei, aceste doua institutii sunt si cele in care volumul de munca e sufocant, iar schema si competentele implica din partea celor doi manageri un efort suplimentar, urias. Faptul ca Predoiu le gaseste vinovate pe Laura Andrei si pe Lia Savonea de acuzatiile de coruptie ale DNA fata de unii judecatori ce fac parte din aceste instante, este nu numai anor