Echipa de proiectare a primit peste 600 de cereri din partea proprietarilor de terenuri din Cluj sau a unor instituţii interesate de noile reguli de construire, potrivit informaţiilor oferite către ZIUA de CLUJ.
Multe dintre aceste cereri au vizat introduceri de terenuri în intravilan sau transformarea unor suprafeţe acum încadrate ca zone verzi în spaţii construibile.
"Am primit peste 600 de cereri până acum. Multe cuprindeau solicitări rezonabile ori ţineau de logica Planului Urbanistic General (PUG) sau doar exprimau nişte temeri, aşa că cele mai multe au primit răspunsuri favorabile. Aş zice că undeva la 80% din aceste cereri au primit răspunsuri pozitive sau apropiate de doleanţele celor care le-au formulat. Totuşi, nu toate cererile au putut fi acceptate. Nu puteam să spunem "Da" pentru introducerea în intravilan de terenuri de după Dealul Sf Gheorghe sau pentru un proprietar ce vroia o casă în vârful dealului ori să desfiinţeze livezi, când noi avem un oraş şi jumătate neconstruit", a justificat arhitectul Adrian Borda, şeful de proiect al noului PUG. Pe de altă parte, chiar Borda recunoaşte că există noi suprafeţe intorduse în intravilan: insule de terenuri pentru "corectarea" graniţelor oraşului construibil. Cererile trimise de cetăţeni, companii sau instituţii, dar şi propunerile de răspunsuri au fost transmise către beneficiarul direct al proiectului, adică Primăria municipiului Cluj-Napoca.
Cei interesaţi mai au la dispoziţie câteva săptămâni pentru eventuale solicitări, având în vedere că cea mai recentă variantă de PUG este încă în dezbatere iar termenul estimat pentru discutarea sa în Consiliul Local este începutul de toamnă. La finalul lunii trecute, echipa de proiectare a Planului Urbanistic General a depus la primărie, în vederea publicării pe site, ultima variantă a proiectului, "care ţine cont de acele solicitări din partea ce