În urmă cu exact 125 de ani, la 15 august 1888, Alexandru Beldiman scotea de sub tipar primul număr al cotidianului „Adeverul”.
De-a lungul anilor, în „Adeverul” au semnat nume mari ale literaturii române: I.L. Caragiale, Tudor Arghezi, George Coşbuc, George Călinescu, Ion Minulescu, Mihail Sadoveanu, Mircea Eliade, George Topârceanu şi alţii. Ziarul şi-a suspendat apariţia din cauza Primului Război Mondial şi a fost interzis de guvernul Goga – Cuza între anii 1937 şi 1946. După Al Doilea Război Mondial a reapărut pentru cinci ani, înainte de a fi închis de autorităţile comuniste.
„Adevărul” a revenit la 25 decembrie 1989, la iniţiativa ziariştilor de la „Scînteia”. Cu trecerea anilor, “scînteiştii” au lăsat locul ziariştilor tineri, “Adevărul” a traversat ape tulburi, dar a devenit cel mai important ziar din presa românească – o publicaţie respectată de concurenţă, temută de mai-marii vremii şi căutată de cititori. După 125 de ani de istorie cu bune şi cu rele, facem o reverenţă şi vă mulţumim!
ISTORIA UNUI MARE ZIAR
15 august 1888 – apare „Adeverul”. Fondator acestuia este Alexandru Beldiman, prieten al lui Alexandru Ioan Cuza şi acerb luptător împotriva dinastiei străine. Ziarul „Adeverul” se naşte, astfel, ca un ziar anti-regalist. Ziua de 10 mai – ziua regelui Carol I, devenită sărbătoare naţională - era prezentată în „Adeverul” drept „zi de doliu naţional”.
1895 - Alexandru Beldiman îi vinde lui Constantin Mille ziarul „Adeverul”. Prin inovaţiile aduse gazetei, Mille devine „părintele ziaristicii moderne române”, aşa cum scrie pe piatra sa funerară din cimitirul Bellu. Mille a fost şi deputat de Ilfov înainte de Primul Război Mondial, desfăşurând o amplă campanie electorală chiar în ziarul pe care-l conducea. Pe lângă „Adeverul”, Mille deschide o nouă gazetă care apărea în fiecare dimineaţă şi se numea „Adeverul de dimineaţă