Arsurile solare sunt o problemă majoră pe timp de vară. Uneori, cu toată protecţia oferită de produsele cu SPF, tot nu reuşeşti să previi arsurile pielii. Din fericire, dacă te-ai ales şi tu cu astfel cu semne, poţi suporta mai uşor durerile şi poţi grăbi vindecarea cu ajutorul anumitor alimente.
Produsele naturale sunt mai bune pentru organism decât multe dintre produsele intens procesate din magazine. Este şi cazul alimentelor care grăbesc vindecarea arsurilor solare. Acestea sunt uşor de procurat şi este bine să le ai la îndemână în cazul în care ştii că urmează să te expui timp îndelungat la soare.
1. Rodiile
Rodiile sunt geniale pentru protejarea pielii împotriva arsurilor solare, dar şi pentru tratarea acestora. Pe perioada verii, în special în zilele în care faci plajă, este recomandat să consumi rodii sau suc natural de rodie. Conform Departamentului de Nutriţie din cadrul Universităţii A&M din Texas, rodiile conţin o cantitate impresionantă de antioxidanţi şi formează o barieră împotriva razelor nocive ale soarelui.
2. Cartofii
Banalii cartofi pot fi soluţia salvatoare în caz de arsuri solare. Dacă te pricopseşti cu zone înroşite şi dureroase în urma expunerii prelungite la soare, aşază felii de cartofi pe ele şi disconfortul va dispărea rapid. Ingredientul din cartof care ameliorează senzaţia de arsură pe piele este amidonul.
3. Castraveţii
Castraveţii sunt un alt aliment cu acţiune calmantă pentru pielea arsă de soare, dar este eficient şi pentru protejarea pielii înainte de expunerea la razele putenice. Astfel, pentru a preveni arsurile solare, poţi amesteca suc de castraveţi cu puţină glicerina şi apa de trandafiri. Aplică mască protectoare pe piele şi las-o să acţioneze cel puţin 20 de minute.
Pentru a trata arsurile solare, foloseşte piure de castraveţi. Aplică-l pe zonele cu probleme,