S-a găsit vinovatul pentru barajul blestemat: cel care a propus, nu şi cei care l-au aprobat
Dumitru Costin, liderul de sindicat al fotbaliştilor, a demisionat din Comitetul Executiv. Ioan Horoba, unul dintre reprezentanţii cluburilor din Liga 1, a dat şi o primă explicaţie a acestui fapt. “Probabil l-a apăsat propunerea făcută de dînsul, cu barajul dintre Concordia şi Rapid. El a fost un om cu foarte bune intenţii, însă s-a simţit vinovat de acest lucru”, a declarat şeful de la Gaz Metan, citat de Mediafax. Să mai existe oare bătrîna onoare, atît de des pomenită de fostul Lord al domnului Horoba?
Dacă da, atunci Dumitru Costin e un om de fotbal unic în felul lui. Unic prin faptul că se simte “apăsat” de propriile lui fapte. Horoba a dezvăluit că “foarte multă lume l-a apostrofat şi a vorbit urît” la adresa lui Costin. Omul s-a sesizat şi a plecat. Să presupunem că Horoba are dreptate şi bunul-simţ l-a împins pe sindicalist afară din cercul feroce al încrederii federale.
Înseamnă că s-a consumat prima demisie de onoare (să sperăm că nu şi singura!) din cadrul Casei Fotbalului. Nu era necesară sentinţa TAS pentru a observa că organizarea barajului reprezintă un compromis jalnic şi fără bază regulamentară. Dumitru Costin a propus această variantă şi membrii CEx au aprobat-o. Nici unul dintre cei şapte care au votat “pentru” nu s-a simţit “apăsat” mai apoi. N-au fost apostrofaţi, nu li s-a vorbit urît, cu “băi”.
Şeful FRF, plasat într-o opoziţie şic faţă de subalterni, a recunoscut că a votat împotriva barajului. Singurul vot “contra” i-a aparţinut, dovadă a unui instinct superior de conservare a funcţiei. Dumitru Dragomir l-a criticat: “Asta cu barajul este o greşeală, dar e regulamentară dacă a fost votată. Pe mine m-a deranjat că Mircea Sandu a spus că el n-a votat”. În traducere logică: regulamentar e ceea ce votează CEx-ul, nu ceea ce scrie