Profesoara Adriana Drăghici, de la Liceul Tehnologic “Vasile Sav”, a beneficiat de un stagiu de formare continuă în Cipru, pe tema realizării portofoliului digital al profesorului.
În a doua jumătate a lunii iulie, Adriana Drăghici, profesor la Liceul Tehnologic “Vasile Sav” Roman, a participat la un curs de formare “EDIPED – Portofoliul Digital European al Profesorului”, din cadrul acţiunii Grundtvig, programul Long Life Learning. Formarea a fost organizată de către European Office of Cyprus, reprezentat de dr. Gregory Makrides, s-a desfăşurat la Agros, în Cipru, şi a fost finanţată din fonduri europene. La stagiul de formare au participat 11 profesori din Grecia, Lituania şi România.
“Principalul obiectiv al cursului la care am participat a fost iniţierea în tehnica realizării portofoliului personal digital european ca instrument de autoevaluare şi de perfecţionare în vederea promovării carierei. Portofoliul digital include şi organizează produsele activităţii profesorului, fiind «o carte de vizită» digitală care permite colectarea şi organizarea în mod creativ şi facil a rezultatelor activităţii didactice. Avantajele unui portofoliu digital sunt multiple: poate reliefa munca, rezultatele, competenţele, abilităţile şi experienţa cadrului didactic, poate fi rapid vizualizat, permite structurarea informaţiilor, inserarea de imagini, fotografii, secvenţe sonore şi video. Dar portofoliul digital este, de asemenea, un instrument important pentru reflecţie. Fără partea care conţine reflecţia, nu ar fi decât o bază de date”, a prercizat profesoara Adriana Drăghici.
Limba de desfăşurare a cursului a fost engleza. Softul creat poate fi, însă, folosit în cinci limbi diferite: germana, greaca, spaniola şi olandeza, având în vedere că European Office of Cyprus organizează astfel de stagii de formare din anul 2005 şi a pregătit, până acum, pe această temă, m