O întreagă lume şi cultură a cafelei şi ceaiului au fost aduse la Ploieşti de trei întreprinzători pasionaţi de „lucrurile adevărate“ din viaţă. Ideea a pornit de la o carte, „Confesiunile unui cafegiu“, iar micul atelier în care îţi poţi personaliza cafeaua are parfumul unei dimineţi perfecte.
Trei întreprinzători, fiecare cu joburi şi afaceri diferite în viaţa de zi cu zi, dar uniţi de o pasiune comună, cultura cafelei şi „lucrurile adevărate“ din viaţă, cum le place să spună, de exemplu, despre pâinea cumpărată chiar de la brutar, au pus pe picioare, la Ploieşti, un mic „atelier“ parfumat de mirosul inconfundabil al cafelei şi ceaiului de bună calitate.
Liviu Ciobanu, Mircea Ionică şi Alexandru Popescu, cei trei afacerişti, au ştiut de la început că intră pe o piaţă de nişă, şi chiar dacă domeniul a fost inexistent în Ploieşti până la Atelierul de Cafea, nu şi-au propus să dea lovitura, ci să-şi câştige, treptat, o clientelă fidelă şi cunoscătoare a fenomenului. Şi, dacă se poate, să-i familiarizeze şi pe alţii cu secretele preţioasei licori care a devenit obiceiul de fiecare dimineaţă al umanităţii.
„Când am început afacerea, am rămas surprins să aflu că în cafea se pune nu doar năut, ci şi mazăre, pentru a cântări mai greu. Şi că aromele se pierd aproape imediat după deschiderea unei pungi ambalate. Am vrea să-i dezvăţăm pe cumpărători să cumpere cafea la pungă sau vidată. Mai bine o iau boabe, mai puţină, şi o macină acasă, cu puţin timp înainte de a o pregăti. Diferenţele dintre o cafea originală şi amestecurile incerte din comerţ sunt semnificative. Aşa cum cafeaua robusta, în general cafea sălbatică, este vândută la preţuri asemănătoare cu arabica, cafeaua de pe plantaţiile îngrijite cu foarte multă grijă“, spune Liviu Ciobanu, unul dintre administratorii afacerii.
„Confesiunile unui cafegiu“, o sursă de inspiraţie
Ideea este ma