Odată cu sosirea verii şi implicit a temperaturilor crescute, este foarte important să fim atenţi la hidratare. Căldura face ca organismul nostru să elimine o cantitate mai mare de lichide prin transpiraţie, cantitate pe care trebuie să o compensăm în principal prin creşterea consumului de apă.
Recomandabil este să bem 40 ml. de apă/kg. de masă corporală pe zi. Ex.: 40 ml. x 70 kg.= 2800 ml. (2,8 l./zi)
Totuşi, vara este bine să creştem această cantitate.
Vara putem să mâncăm foarte multe produse proaspete, cum sunt fructele sau legumele în forma lor brută sau chiar şi cele procesate, cum ar fi sucurile naturale, supele sau cremele. Toate acestea ne menţin hidrataţi şi îmbogăţesc conţinutul organismului de fibre, vitamine, oligoelemente şi antioxidanţi.
Consumul de fructe şi legume într-o cantitate suficientă este un sfat de bază pentru acest anotimp. În general, un adult trebuie să consume trei sau patru porţii de fructe pe zi pentru a se menţine suficient hidratat. În ceea ce priveşte verdeaţa şi legumele, consumul este aproape liber, deşi se recomandă cel puţin 400gr de fructe şi legume.
Alimente pe care trebuie să le evităm pe timpul verii:
băuturile alcoolice - este cunoscut faptul că alcoolul provoacă deshidratare
mesele copioase, care determină ca mediul intern al organismului să aibă nevoie de mai multă apă pentru a realiza metabolismul
Citeste mai mult pe fitness-nutritie.ro
Citeste si Masă uşoară, de vară