Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au transmis, printr-un comunicat, că au fost de la început în legătură atât cu familia lui Florin Cioabă, cât şi cu Secţia Consulară a Ambasadei României în Turcia, care a facilitat legătura cu spitalul din Antalya prin translatorul pus la dispoziţia familiei.
Informaţii despre starea lui Florin Cioabă au fost furnizate oficialilor români direct de medicii din spitalul din Antalya şi, ulterior, s-a ţinut legătura permanent cu doctorul Şerban Brădişteanu, care se afla la unitatea medicală unde este internat acesta, pentru a vedea care este situaţia medicală şi pentru a sprijini, din punct de vedere medical, familia, în caz de nevoie, mai informează comunicatul Ministerului Sănătăţii.
"La momentul actual, decizia medicală este ca, până la stabilizarea stării de sănătate a pacientului, acesta să rămână internat în spitalul din Antalya, urmând ca situaţia să fie reevaluată zilnic", a anunţat Ministerul Sănătăţii.
În cazul în care va fi nevoie de transferul lui Florin Cioabă în România, Ministerul Sănătăţii, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne, urmează să pună la dispoziţie un avion SMURD.
Costul transportului, respectiv al combustibilului şi al taxei de aterizare, va fi suportat de către familia lui Florin Cioabă, au mai spus reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.
Medicul chirurg Şerban Brădişteanu a plecat miercuri seara spre Antalya, în Turcia, unde Florin Cioabă este internat după ce a suferit un preinfarct. Starea acestuia este destul de gravă şi nu îi permite să fie adus în ţară. La spitalul din Turcia, a suferit un al doilea atac de cord. Potrivit unor informații din presă, Băsescu ar fi sunat la Guvern pentru a se asigura că un echipaj SMURD va pleca spre Antalya pentru a-l aduce în țară pe Cioabă.
Medicul român a plecat, în Turcia, pentru a evalua starea de sănătate a pacientului. La î