„Pâră la Căpitănie”
„În pâră stau minciunile că învăţătorul ar fi bătut copiii până la stâlcire, că i-a pus la lucru şi dacă n’au vrut i-a bătut, că a închis copiii fără vină numai pentru că erau ai lui Rădăşan. Această pâră au dat’o la Căpitănie. Învăţătorul a căpătat pârele la mână şi a pârât pe cei subscrişi la judecătorie...Noi singuri am poftit pre domnul să nu se închidă copiii când fac o vină, ci să-i bată şi fiecare din noi am primit răspunsul că dumnialui nu-i învăţător să ne bată copiii. Dacă le trebuie bătae, să-i batem noi, a fost răspunsul”.
„Deşteptarea”, Anul IX, nr. 63, Cernăuţi, August 1901.
„Stop la hramuri!”
„Sătenii din comuna Mănăstirea Humorului au hotărât să înceapă anul acesta clădirea unei noi biserici. Comuna este mare, are aproape 2.500 de suflete, iar biserica este absolut neîncăpătoare, căci a fost clădită înainte cu 400 de ani, ca mănăstire. Pentru a putea suporta cheltuielile clădirei, în vremuri aşa de grele ca acestea, sătenii au hotărât să se restrângă de la alte cheltuieli, mai puţin necesare, şi să contribuie la biserică. În tot anul, la Mănăstirea Humorului se făcea hram cu pregătire mare, se cheltuia mult mai ales cu băutura. Hramul bisericii este Adormirea Maicii Domnului, 15 August.
Deci sătenii au hotărât să renunţe la hram timp de 5 ani, iar cheltuielile ce le făceau altădată cu hramul să se adauge la fondul de clădire. Bineînţeles că nici Mănăstirenii nu vor merge în timpul acesta la alte hramuri, ştiut fiind faptul că hramul este dat cu împrumutul: azi vii la mine, mâine merg la tine”.
„Glasul Bucovinei”, Anul VXIII, nr. 4615, August 1935.
„Pâră la Căpitănie”
„În pâră stau minciunile că învăţătorul ar fi bătut copiii până la stâlcire, că i-a pus la lucru şi dacă n’au vrut i-a bătut, că a închis copiii fără vină numai pentru că erau ai lui Rădăşan. Această pâră au dat’o la