Aceasta din urmă are legătură directă cu cea mai importantă parte a programului care a fost derulat în ultimii ani pe bani europeni, prin construirea unei stații de epurare moderne.
Staţia de tratare asigură arealului geografic, una dintre cele mai calitative ape potabile din țară, avand o compoziţie similară cu apa plată comercializată în supermarket-uri.
Le vom lua pe rând, fiecare dintre ele având importanța lor, importanță pe care, adeseori, nu o sesizăm, tocmai din cauza faptului că aceste activități fac parte din viața noastră de zi cu zi, fiind atât de comune, încât sunt indispensabile cetățeanului anului 2013 din Comunitatea Urbană Arieș. Trebuie să spunem, din capul locului, că extinderea canalizării la toți locuitorii municipiilor Turda și Câmpia-Turzii este unul dintre dezideratele declarate de conducerea Companiei de Apă Arieș (CAA), în frunte cu directorul general, Cristian Octavian MATEI, deziderat aflat, de altfel, in concordanță cu țintele comunității europene.
Prin proiectul derulat în acești ultimi ani, CAA a crescut gradul de conectare la rețeaua de canalizare cu 45%. Pentru realizarea acestor modernizări, pe extindere și reabilitare rețele de apă uzată, CAA a accesat fonduri europene în valoare de 79,9 milioane de euro, bani utilizați într-un mod eficient, fiind alocați pentru lucrari care sa aducă un efect maxim, în sensul îmbunătățirii serviciilor oferite populației.
Continuând eforturile menite a crește gradul de acoperire pentru furnizarea de servicii de alimentare cu apă şi canalizare, CAA se află în faza finală, premergătoare acceăarii unei noi finanțări europene nerambursabile, în valoare de 82,7 milioane de euro. Trebuie precizat faptul că în momentul de față Compania de Apă Arieș se află în top 5 companii din domeniu, din punctul de vedere al stadiului accesării și implementării programului desfășurat din fondu