Ok, știam deja că vara și, in extenso, întregul sezon al lui Federer se derulează la un nivel mult sub standardele lui, ca să folosesc o exprimare relativ blândă. Însă ce-am văzut preț de un set și jumătate trebuie că depășește și cele mai întunecate închipuiri ale fanilor acestuia. Ar fi trebuit să fii din cale afară de optimist ca să mai vezi o cale de ieșire pentru Federer la 6-1, 4-2 pentru Haas, de exemplu. Însă, vorba lui Darren Cahill, nu scorul drastic era cea mai mare problemă a elvețianului la acel punct. Ci calitatea jocului. Mișcarea pe teren. Inspirația. Alegerile tehnice și tactice. Prospețimea fizică și mentală. Federer arăta cu totul rătăcit, ca un om pierdut în spațiu, părăsit de puteri și de perspective, un Superman banalizat și transformat într-un muritor de rând - iată o imagine descurajantă. Pentru că, indiferent de numele jucătorului pe care îl susții, un Federer într-o astfel de stare e un spectacol dezolant. Pe cât de fastuos este atunci când joacă la nivelul lui normal, pe atât de deprimant este să-l vezi atât de expus și de ... mic, așa cum s-a văzut în acel prim set.
Și dacă, de regulă, în 99 de cazuri din 100, common sense-ul îți spune că Federer poate recupera oricând un deficit de un set și un break, de data asta sentimentul era că asistăm fix la excepția de la regulă, iar o răsturnare de situație e aproape imposibilă. Nu acum, nu în acest context, cu forma din cale afară de slabă din ultimele luni, cu lipsa meciurilor în picioare, cu problemele la spate, cu pierderea încrederii, cu rătăcirea între rachete. Cu un adversar mult mai în formă și parcă mai însetat de victorie.
Citește continuarea articolului, cu mult mai multe detalii despre victoriile lui Federer și Nadal, și alte reacții înaintea meciului direct, pe Treizecizero.ro
Ok, știam deja că vara și, in extenso, întregul sezon al lui Federer se derulează la