Îi place să ţină legătura cu oamenii pe internet. Cât mai mulţi oameni! O face pe Facebook şi se consideră „primarul care interacţionează cel mai strâns cu cetăţenii”. Unii „binevoitori” l-au numit „primarul Facebook”.
Deseori face sondaje pe pagina personală de pe reţeaua de socializare şi lasă impresia că deciziile se iau pe baza acestor sondaje. Bineînţeles, este vorba despre primarul Timişoarei, Nicolae Robu, cel care a explicat în sfârşit de unde vine pasiunea pentru sondaje online, care e rolul acestora şi când va renunţa la ele.
„Ştiu ce înseamnă un sondaj ştiinţific şi ştiu ce înseamnă un sondaj amatoricesc de tipul celor pe care le fac eu pe Facebook.”
Întrebat fiind de sondajele de pe Facebook, Robu a răspuns oarecum exasperat: „Nici azi, în zi de sfântă sărbătoare, văd că nu mă menajaţi.” A trecut însă repede la o explicaţie detaliată cu privire la modalitatea proprie de a utiliza reţeaua de socializare.
„Mie îmi place să interacţionez cu cetăţenii cât mai mult, iar Facebook-ul este un instrument care îmi permite astfel de interacţiuni. Dacă vă uitaţi, veţi vedea că sunt zeci de mii de oameni care au interacţionat cu mesajele mele în această perioadă. Zeci de mii! Asta nu înseamnă că toţi se şi implică activ în a răspunde la un sondaj, dar sunt zeci de mii. Este ca şi cu prezenţa la vot. Nu toată lumea doreşte să meargă la vot. Să lămurim lucrurile: acest eşantion nu este selectat de mine. Dacă ştiţi cum funcţionează Facebook-ul, atunci ştiţi că acest tip de pagină este una deschisă, în care absolut oricine poate să dea like paginii, după care poate să voteze ce vrea şi să scrie ce vrea. Este un sondaj care nu este ştiinţific, evident, dar care, foarte interesant, dă rezultate în concordanţă cu cele pe care le dau sondajele ştiinţifice. Eu sunt profesor universitar. Ştiu ce înseamnă un sondaj ştiinţific şi ştiu ce înseamnă un