A intrat de trei ori în Cartea Recordurilor, dar în acte nu există. Vorbim de Palatul Parlamentului care la mai bine de douăzeci şi trei de ani de la revoluţie nu a fost intabulat chiar dacă găzduieşte cele mai importante instituţii ale statului. În documentele oficiale, construcţia pe care experţii au evaluat-o la trei miliarde de euro, valorează zero lei.
Palatul Parlamentului se întinde pe 330 de mii de metri pătraţi şi a intrat de trei ori în cartea recordurilor: cel mai mare imobil civil administrativ, cea mai grea construcţie şi cea mai scumpă clădire administrativă. Nu a intrat, însă, în cartea funciară, iar acte Casa Poporului nu există.
Dacă Palatul Parlamentului nu e terminat atunci nu poate fi recepţionat. O comisie trebuie să constate că imobilul este funcţional. Deşi asta nu s-a întâmplat, de 20 de ani în Casa Poporului îşi au sediul mai multe instituţii printre care şi Parlamentul nostru.
Până atunci, însă, Palatul Parlamentului este o gaură în bugetul de stat. Într-un an, consumă curent cât oraşul Piteşti. Peste 16 milioane de KWH şi 20 de mii de gicalorii. Asta înseamnă peste 3 milioane de euro doar pe energie.
Banca Europeană a anunţat că ne-ar finanţa pentru programul Parlamentul Verde. Dar asta de abia după ce Casa Poporului va fi intabulată.
Sute de candelabre de cristal, tablouri autentice şi mobilă de colecţie, toate sunt neasigurate. Conducerea Camerei Deputaţilor a anunţat că a început procedura de recepţie a clădirii. Nimeni nu poate spune, însă, când va fi înregistrată şi în acte Casa Poporului.
Citeşte mai multe despre: casa poporului Casa Poporului Cartea Recordurilor Casa Poporului intabulare
A intrat de trei ori în Cartea Recordurilor, dar în acte nu există. Vorbim de Palatul Parlamentului care la mai bine de douăzeci şi trei de ani de la r