Aproximativ 10.000 de credincioşi din vestul ţării, dar şi din străinătate, au participat, miercuri şi joi, la slujbele speciale oficiate cu prilejul sărbătorii Adormirea Maicii Domnului, la Mănăstirea Hodoş-Bodrog şi la Mănăstirea „Simeon Stâlpnicul” din cartierul Gai.
De asemenea, un mare pelerinaj au făcut şi credincioşii catolici la Mănăstirea Radna în cinstea Solemnităţii ridicării la cer a Sfintei Fecioare Maria.
Ca în fiecare an, cel mai mare număr de pelerini s-a înregistrat la Mănăstirea Hodoş- Bodrog, care şi-a sărbătorit hramul.
Pelerinii au început să sosească la lăcaşurile de cult miercuri după-amiaza şi marea majoritate au rămas peste noapte, fie în curtea mănăstirilor, fie în pensiuni sau la diferite persoane care le-au oferit găzduire.
Drumul Crucii, cinstirea Maicii Domnului
La Mănăstirea Hodoş-Bodrog, pelerinii au refăcut, miercuri seara, conform tradiţiei, Drumul Crucii, după modelul Patriarhiei Ortodoxe de la Ierusalim, după care au participat toată noaptea la slujbe.
IPS Timotei Seviciu, arhiepiscopul Aradului a arătat, în cuvântul de învăţătură rostit la slujba Vecerniei, cât de important este Drumul Crucii şi de ce e bine ca fiecare pelerin să îl parcurgă cel puţin odată pe an.
„Drumul Crucii este o tradiţie mai veche a acestei sfinte mănăstiri. Preoţii, împreună cu pelerinii, merg pe Drumul Crucii de două ori pe an. O dată în Vinerea Mare, refăcând drumul lui Iisus Hristos pe Golgota, şi a doua oară, în ziua Adormirii Maicii Domnului, care a fost părtaşă la suferinţele Mântuitorului când a fost răstignit. Aşa cum părinţii trăiesc toate încercările prin care trec copiii lor, Maica Domnului ne-a dat un expemplu suprem de suferinţă în momentul în care şi-a văzut Fiul răstignit pe cruce. Se spune că Fecioara Maria a mai trăit zece ani în preajma Crucii pe care a fost răstignit Hristos, după care a tr