Vara, riscul de infectii in zona ochilor sunt mai mari, deoarece transpiram si ne stergem pe fata mai des. In plus, temperaturile inalte favorizeaza aparitia unor infectii la ochi, fie ca este vorba de simpli foliculi sau boli grave. Afla totul despre infectiile ochilor. Vezi cum tratezi conjunctivita si alte afectiuni ale ochilor.
Conjunctivita
Conjunctivita, in cele mai diverse forme ale ei, este o inflamatie a stratului cel mai superficial al ochiului, numit conjunctiva, inflamatie care de cele mai multe ori este de natura infectioasa si/sau alergica.
Mai rar, conjunctivita poate avea si alte cauze: unii factori chimici iritanti sau un fond de sindrom de ochi uscat.
Daca se asociaza si cu inflamatia sau infectia corneei, se numeste kerato-conjunctivita.
Aceasta afectiune oculara nu este grava, dar este relativ des intalnita, mai ales primavara si vara, cand exista predispozitie pentru dezvoltarea conjunctivitei.
Urcior (Ulcior, orgelet)
Urciorul, numit stiintific si orgelet, este o infectie de la nivelul glandelor ce se deschid la marginea cu gene a pleoapelor. Mai rar, acest gen de infectie apare la nivelul conjunctivei pleoapelor, adica pe tesutul interior al pleoapelor.
Urciorul apare pe fondul slabirii imunitatii organismului, cel mai frecvent fiind afectate persoanele in varsta si copiii.
Daca apare o astfel de afectiune, trebuie luate urgent masuri de tratament pentru ca pot aparea complicatii (pleoapa este o zona intens vascularizata si infectia se poate deplasa catre zona cerebrala).
Tratamentul consta in administrarea de picaturi din ora in ora si in aplicarea de comprese reci.
Daca urciorul nu se retrage, ci creste, provocand un edem pe pleoapa, se recurge la un antibiotic oral, recomandat de medicul oftalmolog.
Salazion
Salazionul este una dintre cel