Scoaterea din grila de programe a „Revistei literare radio“, creată de Vasile Voiculescu în urmăcu decenii, a stârnit protestul a 1.000 de personalităţi.
Vă rog să nu ignoraţi semnul de exclamare din titlu. Răspunsul cu pricina a venit la o lună de la publicarea primei liste de semnături pe o petiţie de protest adresată conducerii Radioului România Cultural şi nu înainte ca numărul semnăturilor să se apropie de 1.000. Emitentul este Serviciul de comunicare. Nu ştiu dacă Serviciul cu pricina face parte din organigrama Radioului public sau numai din aceea a Radioului România Cultural. Bănuiala mea este că nu face parte din niciuna.
Stilul este acela al scurtelor şi categoricelor atenţionări pe care le-am remarcat afişate periodic pe pereţii birourilor în care lucrează redactorii de la Radio România Cultural şi care o au ca autoare pe directoarea postului, Oltea Şerban-Pârâu. Textele cu pricina sunt singurele de care doamna Pârâu s-a dovedit capabilă în cei opt ani de când conduce postul. D-sa preferă cuvântului scris cuvântul rostit. Îi puteţi auzi vocea suavă anunţând ora exactă, în locul crainicilor de profesie. D-sa e, de altfel, un adversar hotărât al cuvântului în general.
Muzician ca formaţie, se luptă de ani buni (prima tentativă eşuată datează din 2008, altele, reuşite, din anii următori, când, pe durata Sărbătorilor, maratoanele muzicale dragi doamnei Pârâu obligau „Revista literară“ să-şi ia vacanţă) să ocupe cu muzică spaţiul de emisie consacrat dintotdeauna literaturii, aşadar cuvântului, deşi există excelentul Radio România Muzical.
Scoaterea din grila de programe a „Revistei literare radio“, creată de Vasile Voiculescu în urmă cu decenii, care a stârnit protestul celor 1.000, personalităţi muc şi sfârc, ca şi dispariţia din grilă a tuturor emisiunilor literare, face parte din această strategie personală fără sens.
Cuvântul în