Pentru că temperaturile ridicate par să ne copleşească şi să ne consume din energie în fiecare zi, este foarte important să ne hidratăm corespunzător şi să ne răcorim cât mai des. Şi ce poate fi mai bun decât o îngheţată de caise, făcută în casă, fără adaosuri nocive şi extrem de gustoasă?
Iată mai jos o reţetă foarte uşor de urmat:
Ingrediente
400 g caise curăţate de sâmburi
200 g zahăr brun
200 g smânână dulce pentru frişcă
100 ml suc de portocale
Mod de preparare
Caisele se pun la fiert într-o crăticioară nu foarte adâncă, împreună cu zahărul şi sucul de portocale, adăugând 2 degete de apă. Se lasă să fiarbă pret de 15 minute, şi apoi se lasă la răcit. După ce s-au r[cit, se pasează cu blender-ul până se obţine un piure. Frişca se bate şi se adaugă la piureul de caise, răcit în prealabil.
Crema rezultată se toarnă în caserole de îngheţată şi se bagă la congelator pentru 2-3 ore.
Poftă bună!
Pentru că temperaturile ridicate par să ne copleşească şi să ne consume din energie în fiecare zi, este foarte important să ne hidratăm corespunzător şi să ne răcorim cât mai des. Şi ce poate fi mai bun decât o îngheţată de caise, făcută în casă, fără adaosuri nocive şi extrem de gustoasă?
Iată mai jos o reţetă foarte uşor de urmat:
Ingrediente
400 g caise curăţate de sâmburi
200 g zahăr brun
200 g smânână dulce pentru frişcă
100 ml suc de portocale
Mod de preparare
Caisele se pun la fiert într-o crăticioară nu foarte adâncă, împreună cu zahărul şi sucul de portocale, adăugând 2 degete de apă. Se lasă să fiarbă pret de 15 minute, şi apoi se lasă la răcit. După ce s-au r[cit, se pasează cu blender-ul până se obţ