Scris de Ioana Costas - La sfârşitul lunii iulie, judecătorii arădeni au decis eliberarea inculpaţilor arestaţi preventiv în dosarul maşinilor de lux. La 1 august, cu ocazia judecării recursului faţă de această hotărâre, Curtea de Apel Timişoara nu a făcut decât să menţină decizia Tribunalului Arad.
ARAD. Inculpaţii din dosarul maşinilor de lux, instrumentat de DIICOT Arad, au fost puşi în libertate la 30 iulie de judecătorii Tribunalului Arad. Cei 15 inculpaţi din acest dosar au fost acuzaţi de procurori că închiriau maşini de lux din ţări străine, le aduceau în ţară şi le vindeau în Ucraina sau la dezmembrări auto, prejudiciul în acest caz ridicându-se, potrivit DIICOT Arad, la 250.000 de euro. La recurs, care s-a judecat la 1 august, la Curtea de Apel Timişoara, judecătorii au menţinut hotărârea Tribunalului Arad de a-i elibera pe inculpaţii arestaţi preventiv.
Soluţia Tribunalului Arad, pe scurt
În baza art. 300 ind. 2, rap. la art. 160 ind.b alin. 2 Cod procedură penală, revocă măsura arestării preventive luată faţă de Burja Ioan, Varga Daniel Mihai, Fizite Codruţ, Palcu Flavius, Rieger Iosif Nicolae şi Burghelea Ovidiu. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpaţilor, de sub efectele mandatelor de arestare preventivă nr. 17, 18, 19, 20, 22 şi 23, emise de Tribunalul Arad, la data de 17.02.2013, dacă nu sunt arestaţi în altă cauză. În baza art. 136 alin. 1 lit. b, raportat la art. 145 Cod procedură penală, ia faţă de inculpaţii de mai jos măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu, fără încuviinţarea instanţei: 1) Burja Ioan 2) Varga Daniel Mihai 3) Fizite Codruţ zis “Duţi” – 4) Palcu Flavius –, 5) Rieger Iosif Nicolae , 6) Burghelea Ovidiu. În baza art. 145 alin. 11 Cod procedură penală, pe durata măsurii obligării de a nu părăsi localitatea, inculpaţii sunt obligaţi să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la org