Gustul dulce şi proaspăt al bobiţelor verzi este de neegalat, aşa că să ne grăbim să preparăm mazărea nouă cât mai este de găsit la tarabe. Ingrediente:
500 g carne tocată amestec
2 felii pâine de o zi
un ou
50 ml lapte
o ceapa alba
1/2 legatura patrunjel
un kg mazare nouă
3 rosii bine coapte
ulei, sare, piper Cum se prepară:
1. Mazarea se desface din pastai, se trece sub un jet de apa si se lasa la scurs.
2. Ceapa se taie marunt si se pune într-un castron peste carnea desfacuta cu lingura. Se adauga miezul de pâine înmuiat în lapte si presat de lichidul în exces, oul batut în prealabil, patrunjelul tocat, sare si piper. Se amesteca bine si cu mâna umeda se formeaza chiftele.
3. Într-un vas de cuptor se pune mazarea, un strop de ulei, un pic de apa si chiftelele deasupra. Se acopera cu un capac si se da la cuptor pentru 40 de minute.
4. Între timp, rosiile se cufunda în apa rece, li se scoate pieliţa si pulpa se taie marunt. Se scoate vasul din cuptor, se pun rosiile, se acopera din nou si se lasa la cuptor înca 20 de minute.