În ciuda producţiei agricole mai bune decât anul trecut, când seceta severă şi canicula prelungită menţineau preţurile mari la legume şi fructe chiar şi în plin sezon, abundenţa de pe tarabe din acest an nu a scăzut prea mult preţurile.
Dacă la sfârşitul lui iunie preţurile legumelor au scăzut la jumătate în doar câteva zile, ceea ce promitea o piaţă ieftină vara aceasta, cumpărătorii nu au avut parte pentru mult timp de ieftiniri. La roşii de exemplu preţul de 1,5 lei de atunci a crescut la 2 lei şi chiar 3-4 lei pentru soiurile cele mai apreciate de cumpărători şi care se găsesc în cantităţi mai mici.
În Piaţa Centrală, kilogramul de ardei se vinde cu 2 şi 3 lei, iar anul trecut costa 2,5 lei, cartofii se vând cu 1,5 lei la fel ca acum un an, iar morcovii cu 1,5 – 2 lei, preţul fiind acelaşi ca anul trecut. Vinetele se vând ceva mai ieftin, cu 1- 1,5 lei kilogramul, faţă de 1,5-2 lei anul trecut. În schimb castraveţii costă 1,5 lei kilogramul, cu 50 de bani mai mult ca în 2012 şi ca acum o lună.
La fructe lucrurile stau ceva mai bine, strugurii şi merele româneşti se vând la jumătate din preţul de anul trecut, cu 3 lei, respectiv 1,50 lei, iar kilogramul de pepene variază între 0,70 de bani şi un leu.
În ciuda producţiei agricole mai bune decât anul trecut, când seceta severă şi canicula prelungită menţineau preţurile mari la legume şi fructe chiar şi în plin sezon, abundenţa de pe tarabe din acest an nu a scăzut prea mult preţurile.
Dacă la sfârşitul lui iunie preţurile legumelor au scăzut la jumătate în doar câteva zile, ceea ce promitea o piaţă ieftină vara aceasta, cumpărătorii nu au avut parte pentru mult timp de ieftiniri. La roşii de exemplu preţul de 1,5 lei de atunci a crescut la 2 lei şi chiar 3-4 lei pentru soiurile cele mai apreciate de cumpărători şi care se găsesc în cantităţi mai mici.
În Piaţa Centrală, kilog