Supa cu găluşte este una dintre cele mai gustoase feluri de mâncare şi extrem de uşor de realizat. Cu toate acestea, de multe ori se întâmplă ca găluştele să fie ori prea tari, ori să se destrame, lucru ce devine neplăcut pentru orice gospodină.
Iată mai jos o reţetă simplă pentru supa cu găluşte:
INGREDIENTE
- 4 aripioare de pui
- 2 morcovi
- o ceapă
- un păstârnac
- o jumătate de ţelină
- o legătură de pătrunjel
- sare
- piper
Pentru găluşte:
- 2 ouă
- griş
- ulei
Mod de preparare
Legumele se curăţă, se spală şi se taie mărunt pentru a se putea pune la fiert împreună cu aripioarele de pui. Este de preferat să folosiţi o oală cu presiune pentru ca supa să fiarbă într-un timp mult mai scurt. După ce a fiert supa, se pregătesc găluştele: se separă ouăle, se bat bine albuşurile şi se adaugă 2 linguri de ulei. Se adaugă şi gălbenuşurile şi se amestecă în continuare. Treptat, se toarnă griş, amestecând continuu, până când compoziţia găluştelor se dezlipeşte uşor de castronul în care sunt preparate. Cu ajutorul unei linguri, găluştele se adaugă la supă, la foc mic, iar atunci când supa începe să fiarbă mai tare, se toarnă puţină apă rece, tocmai pentru a întârzia procesul de fierbere a acestora.
După aproximativ 15 minute, se adaugă sare, piper, iar focul se stinge şi se presară pătrunjel proaspăt tocat.
Supa cu găluşte este una dintre cele mai gustoase feluri de mâncare şi extrem de uşor de realizat. Cu toate acestea, de multe ori se întâmplă ca găluştele să fie ori prea tari, ori să se destrame, lucru ce devine neplăcut pentru orice gospodină.
Iată mai jos o reţetă simplă pentru supa cu găluşte:
INGREDIENTE
- 4 aripi