Bucataria-Romaneasca.ro va recomanda o reteta delicioasa: Prajitura cu branza
Ingrediente
Blat : 400 gr faina, 150 gr unt, 3 oua, 100 gr zahar, 2 linguri pudra de roscoave, 1/2 plic praf de copt, 2 plicuri zahar vanilat, 1 praf de sare.
Crema :500 gr branza proaspata de vaci, 300 gr branza proaspata de capra La Colline, 150 gr zahar, 3 oua, 2 linguri smantana, coaja rasa de la o lamaie.
Preparare
Intr-un vas se mixeaza untul cu zaharul, pana devine ca o spuma .
Se adauga treptat ouale, vanilia, pudra de roscoave, faina amestecata cu praf de copt si un praf de sare. Se amesteca bine pana obtinem un aluat omogen.
O tava ( 30 x20 dimensiune ) se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina. Oprim din aluat o cantitate cat un mar mai mic, restul se intinde in tava.
Pregatim crema: albusurile se bat spuma separat intr-un bol. Galbenusurile se amesteca cu zahar, smantana, branza si coaja de lamaie rasa. Albusurile se adauga peste compozitia de branza , se amesteca usor apoi se adauga peste blat.
Restul de aluat se rade deasupra prajiturii, din loc in loc se adauga pudra de roscoave si se amesteca usor cu furculita.
Se introduce in cuptorul incalzit si se lasa la copt cca 40 min.
Se lasa sa se racesca complet apoi se portioneaza dupa preferinta.
Pofta Buna!
Sursa: bucatarie-romaneasca.ro Tag-uri: prajitura, branza, reteta
Bucataria-Romaneasca.ro va recomanda o reteta delicioasa: Prajitura cu branza
Ingrediente
Blat : 400 gr faina, 150 gr unt, 3 oua, 100 gr zahar, 2 linguri pudra de roscoave, 1/2 plic praf de copt, 2 plicuri zahar vanilat, 1 praf de sare.
Crema :500 gr branza proaspata de vaci, 300 gr branza proaspata de capra La Colline, 150 gr zahar, 3 oua, 2 linguri smantana, coaja rasa de la o lamaie.
Preparare
Intr-un vas se m