Artistul Edi Apostu şi-a petrecut copilăria la câţiva kilometri de Roman. Din 2005 a lansat şi promovat un curent artistic novator.
Edi Apostu este iniţiatorul artei holotropice, fiind, aşa cum declară artistul, “rezultată în urma unor experienţe transpersonale şi care poate transpune privitorul în stări de supraconştiinţă”. Holotropic Art® este marcă înregistrată la OSIM sub nr. 009029992 / 27.09.2010, are web site şi se promovează prin supra titlul “transpersonal şi halucinant”. “Toată creaţia mea artistică, fie că este vorba de pictură, grafică sau poezie, este plină de simboluri şi arhetipuri universale. Chiar dacă cele mai multe lucrări ale mele sunt abstracte, ele transmit mesaje subtile şi au ca sursă de inspiraţie Sursa Universală, de unde provine Informaţia, Informaţie ce se materializează în planul fizic în creaţiile mele”, declară Edi Apostu.
Lucrările sale au fost expuse în Galeriile Dana din Iaşi, în expoziţiile anuale internaţionale la care au expus adepţi ai noului concept din Franţa, Elveţia, Africa de Sud, Nigeria, Indonezia, India şi Statele Unite ale Americii. Legătura artistului cu Romanul este misterios prezentată: “Fiind un adept al concepţiilor spirituale zen/budiste, de regulă nu prea «îmi amintesc» trecutul, mereu încerc să trăiesc în prezent, fără a mă lăsa influenţat de amintiri sau de necunoaşterea viitorului. Părinţii m-au «exilat» la bunicii mei, «undeva la ţară», în judeţul Neamţ, încă de la şase luni. Acolo, la câţiva kilometri de Roman, am făcut şi clasa I şi unde, în timp ce, întins pe pajişte, priveam cerul nesfârşit, «meditam» la infinitatea universului, la Divinitate şi încercam să găsesc răspunsuri la «întrebări existenţiale». Această «deschidere» spre spiritualitate şi cunoaştere a «absolutului» m-a ghidat mereu şi m-a determinat ca în 2005 să introduc în artă conceptul de «artă holotropică», care are la bază «inf