Îl foloseşti la salată, la sosuri, dar ştiai că poţi utiliza oţetul şi pentru curăţeania casei, dezinfectare şi alte trucuri.
- Curăţaţi jaluzele verticale purtând o mănuşă de bumbac: înmoaie degetele într-un amestec egal de oţet şi apă călduţă şi şterge fiecare element orizontal.
- Grătarul devine ca nou dacă este stropit cu oţet şi şters bine cu folie de aluminiu boţită bine, în palmă. De asemenea, poţi pulveriza pe grătarul cald o soluție formată din apă și oțet în cantități egale, lasă să acționeze 10 minute, freacă bine lamele metalice cu un burete îmbibat în oțet şi apoi clătește bine.
- Poate fi util în curăţarea obiectelor de alamă şi cupru (două linguri de ketchup şi una de oţet), dar şi la curăţarea deschizătoarelor de conserve (se freacă rotiţa cu o periuţă de dinţi înmuiată în oţet).
- Cârpele şi bureţii de bucătărie (dar şi de baie) devin ca noi astfel: înmoaiele în destulă apă cât să-i acopere, adaugă ¼ cană de oţet şi lasă-le peste noapte. Clăteşte-le bine şi lasă-le la uscat, eventual la soare.
- Pentru a scăpa de insecte, puverizează oţet de jur împrejurul geamurilor şi al uşilor. Musculiţele de fructe vor fugi de un vas cu oţet pus în bucătarie.
- Tapetul se îndepărtează imediat dacă este udat cu un trafalet înmuiat în oţet amestecat cu apă fierbinte, în proporţii egale.
- O echichetă de pe borcan se dezlipeşte imediat dacă o laşi, peste noapte, acoperită de o cârpă înmuiată bine în oţet.
- Scapă de vopseaua uscată de pe geamuri tamponând zona cu o cârpă înmuiată în oţet fierbinte. Revino după câteva ore, când s-a înmuiat, şi îndepărteaz-o cu un cutter.
- Pensulele pline de vopsea veche pot fi curăţate dacă sunt lăsate la înmuiat într-o oală cu oţet, iar apoi oala este pusă la fiert, cu pensule şi oţet cu tot.
- Covoarele pătate de animalele de companie sunt recuperabile. Tamponează zona, adaugă oţet