Candidaţii au ajuns la această concluzie după ce s-au consultat cu mai mulţi specialişti şi au răsfoit din scoarţă în scoarţă bibliografia. Rectorul respinge acuzaţiile. Sursa: LIBERTATEA
Scandalul subiectelor greşite de la UMF Bucureşti continuă. După ce presa a publicat, recent, varianta cu subiectele din acest an, părinţii candidaţilor, împreună cu mai mulţi specialişti, au identificat nu mai puţin de 16 întrebări eronate. Aceştia acuză conducerea universităţii de muşamalizarea fraudei şi ameninţă că îşi vor căuta dreptatea în instanţă. La rândul său, rectorul susţine că subiectele au fost verificate de mai multe ori.
Baremul se bate cap în cap cu manualul
Emil Apostol, părintele unui candidat care a picat la limită, cu 59 de puncte, a depus plângeri inclusiv la cabinetul premierului. „Singurul demers al Ministerului Educaţiei a fost să dispună ca UMF să întocmească un raport. Să se verifice singuri!” Părinţii reclamă, în primul rând, decizia conducerii UMF de a acorda două puncte tuturor candidaţilor, pentru cele două grile recunoscute public ca fiind greşite, fără a anula răspunsurile iniţiale. „Astfel, apare situaţia în care candidaţii care au răspuns «corect» la cele două grile greşite, conform baremului, şi au obţinut punctajul aferent, să mai primească încă două puncte”.
După izbucnirea scandalui, părinţii au cerut conducerii Universităţii să facă publice subiectele, dar rectorul a refuzat, invocând autonomia universitară. Recent, presa a publicat o variantă cu subiectele obţinută neoficial, pe baza căreia părinţii au identificat 16 grile eronate. „Am cerut părerea mai multor profesori şi medici, care le-au rezolvat cu manualul în faţă. Conducerea universităţii nu a avut nicio reacţie după publicarea articolui, ceea ce ne face să credem că e adevărat”, adaugă Apostol.
Potrivit acestuia, subiectele ar fi fost formulate de un profesor