Săriţi peste micul dejun, însă niciodată nu uitaţi de cina copioasă, luată de multe ori la ore târzii? Studiile arată ce aceşti doi factori joacă un rol important în câştigarea unor kilograme în plus şi duc chiar la obezitate, scrie Wall Street Journal.
Un studiu al revistei Obesity, citat de Wall Street Journal, arată că persoanele care mănâncă cel mai consistent la micul dejun şi cel mai puţin seara au şanse mai mari să slăbească decât cei care procedează invers.
Din iunie până în octombrie 2012, o serie de cercetători de la Universitatea din Tel Aviv din Istrale au recrutat 93 de femei supraponderale pentru a participa la o dietă care presupunea consumul a 1.400 de kilocalorii pe zi, timp de trei luni. Femeile aveau în jur de 45 de ani şi sufereau de sindromul metabolic (dereglare metabolică cauzată de depunerea periviscerală a tesutului adipos – n.red.). Jumătate dintre candidate a consumat 50% din doza zilnică de calorii la micul dejun, 36% la prânz şi 50% la 14% la cină. Celelalalte femei au consumat invers: 14% calorii, 36% la prânz şi 50% la cină. Femeile din prima categorie au slăbit în jur de 19,1 kilograme în 12 săptămâni şi au pierdut 8,4 cm în talie, în timp ce femeile care au mâncat mai mult seara au slăbit 7,9 kilograme şi 3.8 cm.
Colesterolul a scăzut uşor la toate candidatele însă nivelul HDL ( aşa numitul bun colesterol) a crescut semnificativ doar la femeile care au mâncat consistent dimineaţa.
Cu toate că studiul arată cu acurateţe beneficiile unui mic dejun consisten, există o singură problemă: durata experimentului a fost prea scurtă pentru a se demonstra efectele asupra sănătăţii pe termen lung al acestui stil de alimentaţie.
Săriţi peste micul dejun, însă niciodată nu uitaţi de cina copioasă, luată de multe ori la ore târzii? Studiile arată ce aceşti doi factori joacă un rol important în câştigar