Informaţiile-bombă par că nu se mai opresc în cazul „Jaful secolului – şapte capodopere furate din Rotterdam”. Sub protecţia anonimatului, un expert în artă europeană, consultat de ”ring”, lansează o ipoteză şocantă care ar putea conduce spre adevărata miză a celui mai mare furt de tablouri din ultimii ani.
O nouă informaţie explozivă apare după bomba aruncată săptămâna trecută de avocatul Cătălin Dancu în legătură cu faptul că tablourile furate de câţiva români, în octombrie 2012, din Rotterdam, nu ar fi arse, cum a spus, de frica anchetatorilor, mama unuia dintre hoţi. Mai mult, Cătălin Dancu a mai dezvăluit că inculpaţii pe care-i apără nu renunţă să negocieze cu... asigurătorii capodoperelor furate. Informaţia-şoc obţinută de ziarul „ring” vine din lumea experţilor şi negustorilor de artă. Aceştia spun că, potrivit legilor din Ţara Lalelelor, după 20 de ani, tablourile furate nu mai sunt considerate... ”de furat”. Interesant, nu?!...
Legea din Olanda ţine cu hoţii?
Sub protecţia anonimatului, un important expert (şi negustor ) profilat pe arta europeană din ultimele secole pune degetul pe rană în cazul tablourilor furate din Rotterdam. Consultat de „ring”, expertul spune că, din punct de vedere al legilor din ”Ţara Lalelelor”, peste un timp anume, tablourile furate nu mai sunt considerate... ”de furat”. Negustorul-expert dezvăluie: ”Legea în Olanda spune că, după 20 de ani, eşti proprietarul tablourilor chiar dacă sunt... de furat. Chiar şi hoţii, după trecerea acestor 20 de ani, potrivit legii olandeze, devin proprietari legali ai tablourilor furate. Practic, după trecerea celor 20 de ani, cine posedă aceste tablouri este proprietar de drept”.
Prima perspectivă...
Aşadar, în această nouă ipoteză de lucru lansată de expertul consultat de „ring” ar putea exista cel puţin două