Florin Cioabă a murit în Turcia, duminică dimineaţă. Informaţia a fost confirmată de rudele acestuia. Florin Cioabă a fost deconectat de la aparate.
Autointitulatul rege al romilor Florin Cioabă a încetat din viaţă duminică, la vârsta de 58 de ani, în spitalul Akdeniz Üniversitesi din Antalya, unde medicii îi montaseră, vineri, un dispozitiv care să-i ajute inima să pompeze sânge, au declarat, pentru Mediafax, apropiaţi ai familiei.
Mădălin Voicu şi-a exprimat regretele pentru moartea liderului rom, la Realitatea TV: "Trebuie să spun că e un gen de suferinţă, de durere pe care nu le pot transpune în cuvinte. Nu e vorba de niciun lider şi de nicun rege...e vorba de omul şi prietenul Florin Cioabă pe care l-am pierdut.
Cred că n-am prea multe cuvinte să spun, decât că pur şi simplu avem un moment critic şi foarte greu de trecut în ce priveşte etnia noastră şi felul în care de-acum încolo va trebui să ne pregătim, în lipsa lui Florin Cioabă. Trebuie să găsim imediat un personaj care să îl poată urma.
Mi-e teamă că la nivelul la care el a ştiut să conducă breasla sa e foarte greu de găsit. Va fi greu să se găsească cineva care să conducă la fel ca el. Florin şi tatăl său, la care el a plecat acum, au fost oameni echilibraţi, cu viziune, peste ce înseamnă liderul mişcării romilor. A reprezentat un echilibru."
Autointitulatul rege al romilor Florin Cioabă ieşise din comă sâmbătă, era în stare stabilă şi se refăcea după intervenţia prin care i-a fost montat un dispozitiv de asistare circulatorie, potrivit fiului acestuia, Dorin Cioabă.
Dorin Cioabă a mai spus, sâmbătă, că tatăl său se simte "mai bine" după intervenţia făcută vineri, care a fost una "salvatoare".
În urma operaţiei, Florin Cioabă avea nevoie de concentrat trombocitar, folosit la transfuzii de sânge, au declarat, pentru Mediafax, apropiaţi a