Scris de Adriana Barbu - Primăria Arad le-a propus aleşilor, la rectificarea de buget, să aloce 10.000 de lei pentru a face o expertiză a gropii-pericol de pe strada Obedenaru. Propunerea s-a votat.
Arad. Pe 13 mai, Jurnal arădean şi www.aradon.ro prezenta cazul craterului de 2,5 metri adâncime care a devenit un real pericol pentru cei de pe strada Obedenaru, dar şi faptul că raportul Poliţiei nega evidenţele. Sub titlul „Groapa îngropată de poliţist”, ziarul nostru prezenta faptul că o evidenţă era atunci negată: groapa nu era chiar groapă, trotuarul surpat era la locul lui, iar proprietarul terenului, care are nume, prenume, CNP era declarat necunoscut. Acum, Primăria a vrut să schimbe regulile jocului şi groapa să devină groapă, trotuarul surpat să fie văzut şi să se intervină pentru ca lucrurile să nu se degradeze şi, mai mult, să dispară în groapă şi blocurile. S-a încercat astfel – prin alocarea a 10.000 de lei pentru expertizarea gropii de pe Obedenaru, ca „orbirea” de care a suferit agentul pricipal din cadrul Poliţiei Municipiului Arad când a analizat situaţia de pe Obedenaru, să fie tratată. Ce-i drept, prin alocarea de bani de la buget, adică din buzunarul nostru.
La acea dată, scriam că autorităţile cu competenţe în inspecţia în construcţii erau cu mâinile legate pentru că plângerea lor penală împotriva celor vinovaţi de această stare de fapt a fost soluţionată negativ de procurori pe baza unui raport halucinant al Poliţiei.
Istoria unei gropi de 2,5 metri
Istoria gropii e lungă: datează din 2010, când aici trebuia să prindă contur o fundaţie a unei case cu două etaje şi mansardă. Din 2010 au curs amenzile, ce-i drept, pentru executantul Poleac Florin, pentru nerespectarea normelor în vigoare din domeniul construcţiilor şi pentru…. lipsa autorizaţiei de construire, cu obligaţia ca executantul să pună în siguranţă malurile pentru a se