Se prelungeşte suspansul în Finanţele constănţene. După ce, la sfârşitul săptămânii trecute, premierul Victor Ponta a anunţat că pe 19 august vor fi numiţi şefii celor opt regionale Antifraudă, până ieri după-amiază, pe litoral nu sosise nicio hârtie în acest sens. „Nu am primit nimic oficial. Nu ştim cine va fi numit“, a precizat Ciprian Fronea, şeful Gărzii Financiare Constanţa, unul dintre posibilii candidaţi la această funcţie.
De asemenea, un alt candidat este Bogdan Huţucă, directorul răposatei Direcţii Generale de Finanţe Constanţa, despre care colegii spun că nu doreşte să fie şef la Antifraudă.
Direcţia Antifraudă Constanţa a fost înfiinţată oficial la 1 august, odată cu reorganizarea aparatului fiscal de la malul mării. Din această structură ar trebui să facă parte personalul Gărzii Financiare Constanţa, regionala vamală şi un serviciu similar din cadrul D.G.F.P. În fapt, până la demararea primul control fiscal de către noua structură, Garda Financiară Constanţa funcţionează, în continuare, sub vechea organigramă. Potrivit legii, comisarii financiari au un răgaz de trei luni de la data înfiinţării noii structuri Antifraudă, timp în care structurile Gărzii Financiare vor desfăşura acţiuni pe cont propriu, pentru combaterea evaziunii fiscale. Direcţia Antifraudă va fi complet independentă, politic şi administrativ. Va avea răspunderi şi colaborare legală şi directă cu Parchetul şi cu serviciile de informaţii, care au, de asemenea, atribuţii în combaterea evaziunii fiscale şi a contrabandei. Direcţiile regionale Antifraudă vor avea sedii la Suceava, Constanţa, Alexandria, Târgu-Jiu, Deva, Oradea, Sibiu şi Bucureşti, însă nu toţi salariaţii vechilor structuri reorganizate vor avea loc la Antifraudă. De altfel, şi în cazul reorganizării direcţiilor generale de Finanţe, o parte dintre angajaţi vor primi preavize şi ar putea rămâne fără loc de muncă