Peste 650 de elevi doljeni au susţinut ieri proba orală la limba şi literatura română în cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat. Cu zâmbetul pe buze şi fără prea multe emoţii, tinerii ştiau ce-i aşteaptă. Sau ce nu-i aşteaptă. Majoritatea corigenţi la diverse materii, aceştia nu au putut susţine examenul în sesiunea din iunie.
Liceele „Charles Laugier“ şi „George Bibescu“ din Craiova, dar şi Colegiul Tehnic „Ştefan Milcu“ din Calafat şi-au deschis porţile ieri, pentru 674 de absolvenţi de liceu doljeni care au venit să-şi încerce norocul în cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat. Curtea Liceului „Charles Laugier“ era plină cu zeci de tineri care aşteptau să intre sau ieşeau de la proba orală de limba română. „A fost foarte uşor. Nu ştiu, am avut un text argumentativ, întrebări, din ăştia... Asta e prima sesiune de bacalaureat. Am luat «avansat»“, a spus o tânără, care tocmai ce ieşise din sală. „A fost uşor, bine. Am avut să spun despre cunoştinţe, despre opinii, păreri, argumente, să aducem argumente, să... Nu am dat prima sesiune. M-am pregătit pentru azi“, a povestit o altă elevă. „Intens!“, o completează un coleg mai glumeţ. Ca majoritatea tinerilor veniţi în această sesiune de examen, şi ea a avut de dat corigenţe.
Corigenţele, motiv de neprezentare la prima sesiune
Matematica le-a pus cele mai mari probleme elevilor de liceu. Din cauza ei, mulţi dintre cei înscrişi n-au putut să se prezinte la sesiunea din vară a bacalaureatului. Şi-au dat corigenţele pe 7 şi 8 august, iar în această perioadă susţin, în sfârşit, examenul de maturitate. „Cei de la evaluarea competenţelor lingvistice sunt numai persoane care nu s-au prezentat deloc la examenul de bacalaureat sau care au fost eliminate acum două sesiuni [...]. Majoritatea celor care susţin probele pentru evaluarea competenţelor sunt cei care au fost corigenţi la sfârşitul