Dragii mei,
Accesorii precum papionul, butonii, eşarfa sau batista de buzunar s-au transformat în timp, însă sensul lor a rămas acelaşi: eleganţă simplă fără artificii inutile. De fapt, ceea ce trebuie să caracterizeze ţinuta vestimentară a bărbatului modern.
PAPIONUL a fost perceput, până nu de mult, ca accesoriul destinat exclusiv evenimentelor deosebite şi asociat smochingului sau fracului. Frumuseţea acestui accesoriu i-a determinat pe designeri să-l folosească din ce în ce mai mult - câteodată în detrimentul cravatei - şi să-l propună în ţinute obişnuite, de zi cu zi.
Poate fi purtat la birou, pe stradă sau în club, iar acest lucru poate fi observat în ultimele sezoane. Rămâne doar de stabilit care model este potrivit fiecărei împrejurări.
Pentru zi, papioanele pot fi din mătase (dar nelucioasă), bumbac, lână sau tricot. În funcţie de personalitatea purtătorului, pot avea imprimeuri florale sau geometrice, viu colorate sau neutre. Asortarea papionului se face la celelalte elemente vestimentare imediat apropiate lui: cămaşa şi sacoul. Dacă, până nu de mult, asocierea de imprimeuri speria, în ultima perioadă, acest lucru este chiar o dovadă de cunoaştere şi preocupare pentru stilul personal. Pentru a nu ne stresa, este bine ca papionul şi cămaşa să aibă cel puţin o culoare comună, astfel asortarea devine un simplu gest.
Papionul trebuie ales atât în funcţie de forma feţei, cât şi a reverului de la sacou. Trebuie respectată regula proporţionalităţii: fizionomie mică, papion şi revere înguste.
Valoarea unui papion nu este dată doar de ţesătura din care este fabricat, ci şi de modelul acestuia, obligatoriu să poată fi înnodat de fiecare persoană în parte.
Mulţi dintre voi nu aţi primit răspunsuri la problemele pe care mi le-aţi ridicat, dar acest lucru nu înseamnă că