Probabil sunt multe administratii locale care si-ar dori sa aiba in comunitatea lor astfel de zone pline de istorie, cum este Centrul Vechi din municipiul Botosani. Despre Centrul Vechi s-a scris nu mult, chiar foarte mult. Dupa 23 de ani de democratie, s-a reusit ca aceasta zona din municipiul Botosani sa intre in renovare si sa capete, in sfarsit, fata unui adevarat centru istoric. Si asta cu fonduri europene. Sa nu uitam ca un astfel de spatiu poate deveni o atractie turistica, mai ales ca strainii apreciaza astfel de locuri. De altfel asta a fost intentia vechii administratii locale. Pentru actuala este, se pare, o sarcina mult prea grea. Este de mentionat cum au reusit altii sa atraga atentia asupra unor astfel de zone. Despre Centrul Vechi al Bucurestiului, de exemplu, pana si jurnalistii de la BBC au scris un editorial elogios. La noi, actuala administratie locala in loc sa profite de „noul” Centru Vechi, aceasta parca il ingroapa. Ba, mai mult, in neputinta de a pune in valoare aceasta zona, da vina tot timpul pe „vechea mostenire”. Singurii perdanti din tot acest joc politic sunt cetatenii acestui oras.
In ultima conferinta de presa, primarul municipiului Botosani, Ovidiu Portariuc, a adus acuzatii grave societatii Locativa pentru „proasta administrare a spatiilor comerciale din Centrul Vechi”. In plus, aceeasi societate subordonata Consiliului Local este criticata si pentru ca nu a reusit sa gaseasca agenti economici care sa inchirieze aceste spatii proaspat modernizate.
„De tot ce tine de gestionarea procedurilor de licitatie a spatiilor comerciale din Centrul Vechi se ocupa societatea Locativa. Consiliul Local a elaborat o strategie de inchiriere a acestor spatii de care sa se ocupe Locativa. Deci procedura de licitatie tine strict de strategia societatii Locativa. Mai ales ca este o hotarare data de Consiliul Local data acum doua lu