Cea de-a 66-a ediţie a Festivalului de Film de la Locarno a fost câștigată de filmul „Historia de la meva mort”, regizat de cineastul spaniol Albert Serra, un lungmetraj, în care apar două personaje legendare: Casanova şi Dracula.
Premiul special al juriului a fost decernat filmului portughez "E agora? Lembra-me", care a primit şi premiul Juriului tinerilor. Filmul a fost regizat de portughezul Joaquim Pinto, un cineast care este seropozitiv de peste 20 de ani.
Leopardul de Argint pentru cea mai bună regie a fost atribuit cineastului sud-corean Hong Sangsoo pentru filmul "U ri sunshi", o peliculă care prezintă viaţa unei femei tinere şi felul în care ea este văzută de către cei trei bărbaţi care o iubesc. Trei premii, inclusiv Leopardul de Argint pentru cea mai bună actriţă decernat lui Brie Larson, a primit filmul american "Short Term 12", regizat de Destin Cretton.
Leopardul de Argint pentru cel mai bun actor a fost câştigat de Fernando Bacilio pentru rolul din thrillerul "El Mudo". Premiul pentru cel mai bun film de debut a fost câştigat de "Mouton", pe peliculă regizată de francezii Gilles Deroo şi Marianne Pistone. Filmul, proiectat în secţiunea Cineasti del Presente, a câştigat şi premiul juriului acestei secţiuni. Trofeul principal la secţiunea Cineasti del Presente a revenit peliculei "Manakamana", de Stephanie Spray şi Pacho Valez.
România a fost prezentă în acest an la Locarno cu două pelicule: lungmetrajul "Când se lasă seara peste Bucureşti sau metabolism", de Corneliu Porumboiu, selecţionat în competiţia internaţională a festivalului, şi "Roxanne", de Valentin Hotea, care a concurat în secţiunea Cineasti del Presente.
Totodată, în secţiunea "Pardi di Domani", dedicată cineaştilor în curs de ascensiune, au fost selectate scurtmetrajele "Plimbare", de Mihaela Popescu, şi "Şase peşti mari", de Ştefan Constantinescu (producţie Sued