* clădirea monument istoric situată pe Calea Galaţi, colţ cu str. Mărăşeşti a fost restaurată recent, după 114 ani de la inaugurare, graţie eforturilor farmacistului Ion Bobaru * iniţiativa sa a fost răsplătită cu o diplomă în cadrul Galei Premiilor Culturale Brăilene pentru anul 2012
O clădire veche a Brăilei, monument istoric, a renăscut în această vară, primind o a doua şansă la frumuseţe. Farmacia Faltis a fost restaurată după 114 ani, graţie eforturilor farmacistului Ion Bobaru.
Răsfoind filele istoriei, ajungem în anul 1899, în Brăila, la inaugurarea uneia dintre cele mai impunătoare clădiri de la acea vreme, aflată pe actuala Calea Galaţi la nr. 29 (de-a lungul vremii numindu-se şi str. Mareşal Tolbuhin), colţ cu str. Mărăşeşti nr. 38 (fosta stradă Prusiană). În anul 1915, farmacistul Ioan Faltis cumpără de la negustorul Costache Dumitrescu, cu preţul de 35.000 lei, această clădire în care, la parter, deschide Farmacia Carol Davilla - astazi Farmacia Faltis - iar la etaj propria locuinţă.
Farmacia lui Faltis devine un adevărat "brand" în Brăila acelor vremuri, acest brand menţinându-se până în zilele noastre, la Gala Farmaciştilor din 2012, primind "Premiul de onoare pentru farmacii independente" acordat de Colegiul Farmaciştilor din România.
Imediat după naţionalizarea farmaciei din 1949 şi prin decesul fiului lui Faltis, Dumitru, tot farmacist, în 1967, această impunătoare cladire îşi începe inevitabilul proces de continuă şi ireversibilă degradare, în principal din cauza neglijenţei umane.
Continuăm călătoria până în anul 1992, când proprietar al acestei frumoase dar degradate clădiri devine farmacistul Ion Bobaru, care îşi face din salvarea ei o adevărată misiune. Este momentul în care degradarea clădirii se opreşte, iar primul pas a fost înlocuirea acoperişului pentru a împiedica infiltrarea apel