Mărarul dă o savoare inconfundabilă mâncărurilor şi probabil că vă puteţi imagina gustul anumitor preparate fără mărar. Cum beneficiile acestuia nu sunt numai culinare, ce-ar fi să încercaţi o plăcintă cu brânză şi mărar?
Ingrediente:
- 4 ouă;
- 500 gr brânză vaci;
- 1 lingură smântână;
- 3 legături mărar proaspăt;
- 1 pachet aluat congelat;
- un praf de sare;
- 1 lingură ulei.
Mod de preparare
Mărarul se toacă mărunt şi se amestecă cu 3 ouă, brânză de vaci şi sare. Se adaugă la final şi smântâna şi se lasă 30 de minute la rece.
Tava (de cuptor) se unge cu ulei şi se tapetează cu hârtie de copt.
Puneţi o foaie de aluat, compoziţia de brânză, a doua foaie de aluat, iar la final ungeţi cu ou bătut toata suprafaţa plăcintei.
Dăm tava la cuptorul încins , până când plăcinta s-a rumenit frumos.
Se poate servi şi caldă şi rece.
Poftă bună!
Mărarul dă o savoare inconfundabilă mâncărurilor şi probabil că vă puteţi imagina gustul anumitor preparate fără mărar. Cum beneficiile acestuia nu sunt numai culinare, ce-ar fi să încercaţi o plăcintă cu brânză şi mărar?
Ingrediente:
- 4 ouă;
- 500 gr brânză vaci;
- 1 lingură smântână;
- 3 legături mărar proaspăt;
- 1 pachet aluat congelat;
- un praf de sare;
- 1 lingură ulei.
Mod de preparare
Mărarul se toacă mărunt şi se amestecă cu 3 ouă, brânză de vaci şi sare. Se adaugă la final şi smântâna şi se lasă 30 de minute la rece.
Tava (de cuptor) se unge cu ulei şi se tapetează cu hârtie de copt.
Puneţi o foaie de aluat, compoziţia de brânză, a doua foaie de aluat, iar la final ungeţi cu ou bătut toata suprafaţa plăcintei.
Dăm tava la cuptorul încins , până când plăcinta s-a rumenit frumos.
Se poate servi şi caldă şi rece.
Poftă bună!