Numărul acestora ar putea creşte semnificativ în următoarea perioadă. Familiile dezorganizate, veniturile mici, violenţa şi obligarea copiilor la munci agricole sunt motivele pentru care elevii nu mai ajung la şcoală. Sursa: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚU
In unele cazuri, poate fi vorba si despre o comunicare defectuoasa intre scoala, familie si comunitate, constatandu-se o insuficienta implicare a cadrelor didactice, scrie bzi.ro.
Potrivit informatiilor oferite de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ), la inceputul acestui an, si numarul elevilor din invatamantul primar care au abandonat cursurile a crescut cu 15 la suta.
"Datele indica faptul ca, in cazul nivelului liceal, procentul elevilor din mediul rural care abandoneaza scoala este semnificativ ridicat, avand o valoare de 84.4 la suta din total", se arata intr-un raport al ISJ.
Pe de alta parte, dupa publicarea rezultatelor finale de la prima repartizarea computerizata in clasa a IX-a de anul acesta, se remarca o serie de unitati scolare unde este posibil ca 25 de clase sa nu se formeze, din cauza numarului mic de elevi admisi.