Sunt extraordinare pentru revitalizarea organismului la orice vârstă, au efect benefic în perioada postnatală, după intervenţiile chirurgicale şi radioterapii, în cazurile de anemie, spasmofilie, migrene şi astenie nervoasă.
Cercetătorii britanici au dat verdictul: oul de prepeliţă este un super aliment, capabil să ne ofere toţi nutrienţii importanţi de care organismul nostru are nevoie într-o zi! Este mic, dar se spune despre el că înlocuieşte cu succes oul de găină din alimentaţia noastră, ba chiar poate să ne menţină sănătoşi sau să ne redea sănătatea.
De şase ori mai multă
Fie că sunt fierte sau crude, ouăle de prepeliţă aduc o serie de beneficii organismului, iar medicii le recomandă în vindecarea diverselor boli sau pur şi simplu pentru menţinerea stării de sănătate. Ouăle de prepeliţă nu au contraindicaţii, astfel că oricând este benefică o cură cu ouă de prepeliţă. Faţă de oul de găină, cel de prepeliţă conţine de cinci ori mai mult fosfor, de 7,5 ori mai mult fier, de 15 ori mai multă vitamina B2 şi de şase ori mai multă vitamina B1. Mai conţin şi calciu, zinc, sulf şi potasiu.
Beneficiile...exacte ale consumului de ouă de prepeliţă: Reglează şi îmbunătăţesc funcţionarea inimii; Întăresc aparatul cardiovascular; Scad nivelul colesterolului; Reglează aciditatea gastrică şi digestia; Ajută în tratarea bolilor renale şi de ficat; Ajută foarte mult în cazurile de rinită alergică, alergii şi eczeme; Sunt eficiente în afecţiunile oftalmologice şi ORL; Reglează nivelul zahărului din sânge în cazurile de diabet; Acţionează pozitiv asupra creierului şi întârzie procesele degenerative de îmbătrânire.