Negocierea salariului de început reprezintă cel mai important pas în cadrul procesului de angajare
Deşi salariul de început se mai poate ajusta pe parcurs, este necesar să încercaţi să obţineţi cât mai mult încă de la angajare
Negocierea salariului de început reprezintă cel mai important pas în cadrul procesului de angajare. Deşi salariul de început se mai poate ajusta pe parcurs, este necesar să încercaţi să obţineţi cât mai mult încă de la angajare. În continuare, vă prezentăm câţiva paşi care vă pot ajuta să vă asiguraţi un salariu de pornire cât mai mare de la angajator.
Trebuie să îţi cunoşti valoarea pe piaţă
Cheia succesului unei negocieri este informaţia, aşa că află sau estimează care este valoarea ta pe piaţă. "Fă câteva cercetări şi află care este intervalul în care se încadrează salariul pentru jobul pe care îl doreşti. Odată ce ştii salariul orientativ de bază, ia în considerare calităţile tale, educaţia, experienţa şi orice alte abilităţi care îţi pot folosi pe noua poziţie, pentru ca angajatorul să stabilească în ce porţiune a intervalului se situează salariul tău de pornire", potrivit ejobs.ro.
Amână, pe cât posibil, discuţiile despre salariu
Angajatorii îţi vor pune, cu siguranţă, cel puţin o întrebare legată de pretenţiile tale salariale în timpul interviului, însă tu va trebui să amâni, pe cât posibil, discuţiile legate de salariul pe care îl vrei.
Dacă ceri un anumit salariu prea devreme, rişti fie să fii descalificat, pentru că acesta este prea mare, fie să fii considerat subcalificat, pentru că salariul este prea mic. Chiar dacă nu are loc niciuna din cele două probleme, oricum îţi vor fi limitate posibilităţile de negociere a unui salariu mai mare.
Dacă ţi se cere să îţi precizezi cerinţele salariale în momentul în care te înscrii pentru jobul respectiv, poţi spun