Bacalaureat de toamnă/ Corijenţi şi elevi care au amânat Bac-ul din vară s-au prezentat ieri la prima probă a examenului din toamnă, testarea competenţelor de comunicare în limba română. Subiectele au fost uşoare, însă nu toţi cred că vor lua Bac-ul
La prima probă de ieri, de la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului, emoţiile sunt la fel de mari ca-n vară. Elevii care au ieşit de la proba orală la Română, testare care continuă şi astăzi la nivel naţional şi la care s-au înscris peste 17.700 de candidaţi la nivel naţional, au spus că nu a fost greu, dar se tem mai ales de matematică, materie la care unii dintre ei au şi rămas corigenţi.
Trotuarul de la intrarea în incinta Şcolii Centrale din Bucureşti, care serveşte drept centru de examen pentru elevii din patru licee, era aproape pustiu ieri dimineaţă.
Câţiva absolvenţi de liceu aşteptau lângă intrare să fie chemaţi în săli, în timp ce colegii lor programaţi mai de dimineaţă erau deja înăuntru. La Şcoala Centrală susţin probe de aptitudini candidaţii de la patru licee bucureştene: Colegiul Naţional „Dimitrie Leonida“, Liceul Teoretic „Ecoprof“, Liceul Tehnologic „Sfântul Pantelimon“ şi, desigur, candidaţii absolvenţi ai Şcolii Centrale care au picat sau nu s-au prezentat la sesiunile anterioare.
Candidaţii nu au participat la prima sesiune de Bac din „motive personale“ sau fiindcă au rămas corigenţi la materii mai dificile, cum ar fi matematica. Alexandra Alexandrescu, absolventă la Colegiul Naţional „Dimitri Leonida“, a fost programată în prima serie de luni dimineaţa şi îşi aştepta colegii la intrare. „A fost greu când am intrat în sală, am avut palpitaţii de la emoţii fiindcă nu ştiam ce fel de text urma să primesc. Până la urmă mi-a picat unul despre scriitorii români, iar comisia mi-a dat calificativul mediu“, spune Alexandra.
Bac-ul, o formalitate
Un grup de candidaţi de la