O intentie a guvernantilor incinge spiritele in randul sindicatelor. Este la stadiu de zvon, dar, spun unii reprezentanti ai sindicatelor, nu iese fum pana nu faci foc. De fapt este vorba de o masura care ar scuti statul de niste cheltuieli pe care pana acum era obligat sa le suporte in situatia in care se faceau disponibilizari. Plata salariilor compensatorii ar putea ramane o amintire, pentru ca Guvernul pregateste o modificare legislativa care ar cam pune capat acestui obicei care insemna plata salariilor compensatorii pentru disponibilizatii companiilor de stat.
Mai exact, salariile compensatorii vor ramane, dar numai in cazul unor disponibilizari masive, cu concedierea a cel putin... 1000 de angajati, criteriu mai greu de atins.
“Acordarea salariilor compensatorii este prevazuta in contractele colective de munca”, spun reprezentantii sindicatelor, care vad astfel cum guvernantii incep ofensiva impotriva unolr drepturi castigate cu ani in urma trataivelor.
Modificarea OUG 36/2013, care reglementeaza acordarea platilor compensatorii pentru persoanele disponibilizate din companiile de stat, ar fi astfel o lovitura data sindicatelor, mai ales ca guvernantii au “planuri mari” pentru urmatorii ani: sa disponibilizeze pana in 2018 peste 10.000 de persoane. (Aurora Dimitriu) O intentie a guvernantilor incinge spiritele in randul sindicatelor. Este la stadiu de zvon, dar, spun unii reprezentanti ai sindicatelor, nu iese fum pana nu faci foc. De fapt este vorba de o masura care ar scuti statul de niste cheltuieli pe care pana acum era obligat sa le suporte in situatia in care se faceau disponibilizari. Plata salariilor compensatorii ar putea ramane o amintire, pentru ca Guvernul pregateste o modificare legislativa care ar cam pune capat acestui obicei care insemna plata salariilor compensatorii pentru disponibilizatii companiilor de stat