Următorul desert este uşor de preparat şi la îndemâna oricui. Nu este nevoie de reţete complicate atunci când ne dori să mâncăm ceva răcoros.
Pentru blat
2 foi aluat de foitaj dezgheţate
Pentru caramel
400 g zahăr
30 g unt
2 linguriţe coniac
Pentru umplutură
500 g pepene roşu fără coajă şi seminţe
1 plic gelatină albă
75 ml apă
2-3 plicuri gelatină roşie
50 g zahăr
250 ml vin roşu sau roze dulce
sucul de la o lămâie
Pentru decor
150 ml frişcă
frunze de mentă
făşii subţiri de coajă de lămâie
150 g cubuleţe de pepene roşu
Preparare
Tai pepenele roşu cuburi, îi scoţi seminţele şi-l pui într-un bol. Îl acoperi cu un capac sau cu o farfurie şi-l dai la rece. Întinzi aluatul de foitaj, tai după o formă rotundă cu inel detaşabil.
Procedezi la fel şi cu a doua foaie. Coci până se rumenesc.
Ca să nu se umfle, poţi pune pe ele hârtie de copt presărată boabe de fasole.
Scoţi foile şi le laşi să se răcească. Pentru caramel, topeşti zahărul într-o tigaie neaderentă până capătă o culoare aurie.
Află reţeta completă de tort cu pepene roşu, pe clickpoftabuna.ro