Invitat la un post local de televiziune, Pavel Badea a explicat de ce echipa pe care o conduce e continuatoarea celei din 1984, cea care a realizat marile performanțe. Președintele CS Universitatea a dezvăluit de ce nu sunt mai mulți craioveni în lot și de ce, în perioada precompetițională, echipa s-a pregătit în cantonamente externe.
Badea a explicat continuitatea echipei și a precizat scopurile proiectului fotbalistic al Craiovei: „CS Universitatea Craiova s-a înființat în 1948 și până în 1992 a avut secție de fotbal. În 1992, echipa de fotbal s-a privatizat, cum se zice. A trecut la profesionism. Unii patroni au încercat să o crească, alții au făcut mai mult rău decât bine. Ba mai mult, apogeul acestor nereușite a fost în ultimii doi ani, când nici nu am mai avut echipă. Noi am reușit să redeschidem secția de fotbal. Să reînnodăm tradiția. Nu dorim să intrăm în contradicție cu nimeni. Dorim să le oferim craiovenilor un sâmbure de bucurie. Vrem ca aceia care iubesc fotbalul să vină la stadion“.
Echipa comunității, nu a unui om
Apoi și-a continuat argumentația: „Eu am fost legitimat la 8 ani la CS Universitatea Craiova. Acel club m-a format pe mine nu doar ca fotbalist, ci și uman. Eu nu voi lăsa echipa asta copiilor copiilor mei. Eu s-ar putea ca mâine să nu mai fiu la club. Dar sunt mândru că le-am dat posibilitatea craiovenilor să aibă o altă variantă, un alt proiect. Marii jucători ai Craiovei sunt lângă proiectul CS Universitatea. Nu vă întrebați de ce? Nu trebuie ca această echipă să fie a unui singur om, ci a comunității“.
Palmaresul e al celor care l-au făcut
Cât privește palmaresul, Badea mai spune: „Este al celor care l-au făcut. Eu am câștigat campionatul și cupa. Mi le poate lua cineva? Săndoi, Negrilă, Tilihoi și toți ceilalți mari jucători și conducători au luptat pentru performanțele lor. Le aparțin lor și comunităț