La sfarsitul lunii august, Dalkia Termo Iasi va lansa actiunea de prelungire a instalatiei de recirculare a apei calde pana la ultimul etaj pentru 15 scari de bloc din Municipiul Iasi.
“Conform angajamentelor asumate inca de la semnarea Contractului de Delegare cu Municipiul Iasi, Dalkia merge dincolo de contorul de energie termica (acolo unde se opreste responsabilitatea contractuala pe care o are fata de clienti) si ajunge pana in apartamentele consumatorilor finali pentru a sa asigura ca iesenii beneficiaza de adevarata calitate a serviciilor furnizate. Le propunem clientilor sa punem in practica o solutie tehnica simpla, eficienta si avantajoasa pentru a rezolva problemele aparute in unele cazuri in ceea ce priveste temperatura apei calde la robinet din cauza lipsei de consum in anumite momente ale zilei sau a izolatiei termice deficiente a conductelor din interiorul blocurilor”, a declarat Ana-Maria Icatoiu, Directorul de Marketing si Comunicare din cadrul Dalkia Romania S.A.
Conform contractului de furnizare a energiei termice, operatorul de termoficare este obligat sa respecte parametrii calitativi ai furnizarii apei calde si caldurii la punctul de delimitare a responsabilitatii contractuale, adica la contor, care cel mai adesea se afla la subsolul blocului.
Cu ani de zile in urma, nu existau probleme legate de temperatura cu care apa calda ajungea la robinetul consumatorilor finali: se consuma cantitatea necesara, costurile in bloc fiind impartite in functie de numarul de persoane ce locuiau in fiecare apartament.
Insa montarea de debitmetre (apometre) in aproape toate apartamentele din Romania a dus de-a lungul timpului la realizarea de economii in ceea ce priveste cantitatea de apa calda menajera consumata, fapt ce este mai mult decat evident in orice oras din tara.
Economiile realizate, lipsa izolatiei termice la instala