Mistere de nebănuit în jurul fiicei recent arestate a regelui Mihai! Ar putea cunoaşte şi mai ales ar putea spune Principesa Irina cum a ajuns o celebră pictură din Colecţia Carol I la soacra şi, ulterior, la fostul său soţ care, în 2004, a donat României tabloul? Ar putea fiica regelui să ştie/să spună adevărul despre enigmatica plecare peste granite, în anii ’40, a tablourilor Coroanei?
Puţini ştiu sau îşi mai aduc aminte că, în noiembrie 2004, sosea în ţară, cu mare tam-tam, un misterios tablou reprezentând o Madonă cu Pruncul Sfânt. Oficial, tabloul intitulat “Madonna Raibolini” (după numele autorului), era donat României de nimeni altul decât John Kreuger, primul soţ al principesei Irina, arestată şi eliberată, zilele trecute, sub control judiciar în SUA. Neoficial însă, istoria tabloului “Madona cu Pruncul”, ca şi istoria întregii colecţii Carol I – 212 de capodopere, din care 41 sunt încă dispărute fără urmă –, colecţie din care a făcut parte tabloul lui Raibolini, este una pe cât de enigmatică, pe atât de spectaculoasă. Poate chiar.... dramatică.
Colonelul Andronic, despre... “Operaţiunea «DUDUIA»”...
Despre tablourile regelui Carol I lăsate moştenire prin testament Coroanei Regale a Romaniei s-a scris mult şi totuşi nu suficient. Foarte puţin, însă, s-a scris despre ”istoria secretă” a tabloului “Madonna Raibolini”. O istorie demnă de un palpitant triller de artă & mister, despre care vom vorbi în continuare în print şi (cu multe documente şi amănunte pe ziarulring.ro). Foarte interesante dezvăluiri a făcut fostul ofiţer – colonel în rezervă - DIE/CIE/SIE Stelian Octavian Andronic, care a vorbit despre operaţiunea “top secret” codificată “Duduia” în cartea sa de memorii “36 de ani în serviciile secrete ale României”, carte apărută la Editura Compania, despre care a scris şi ziarul “ring”. Înce