Una dintre cele mai importante decizii pentru un o familie aflata la inceput de drum este cumpararea unei locuinte, iar majoritatea opteaza pentru un apartament. Ofertele sunt numeroase, iar o dilema a potentialilor cumparatori este daca sa isi achizitioneze un apartament nou sau unul construit in urma cu mai multi ani. Fiecare dintre cele doua variante are avantajele si dezavantajele sale. Potrivit reprezentantilor agentiilor imobiliare, cea mai frecventa alegere in randul tinerilor este cumpararea unui apartament intr-o cladire mai veche, iar motivele pentru aceasta alegere sunt numeroase.
„Orice client care doreste sa-si cumpere un imobil, inainte de-a porni in cautarea imobilului dorit isi face o lista de prioritati. Daca in lista lui de prioritati pe locul I si locul II se afla pretul si locatia, atunci garantat acel client trebuie indreptat inspre o locuinta veche, deoarece imobilele la preturi mai bune sunt cele vechi si intr-o zona foarte buna , central sau ultracentral, unde de obicei nu gasim apartamente noi“, a aratat Zoia Bozau, presedintele Uniunii Nationale a Agentilor Imobiliari (UNAI), filiala Maramures.
Cu toate acestea, apartamentele noi au si ele avantajele lor, care in principal sunt legate de structura imobilului, potentialii vecini sau simplul fapt ca pana in acel moment nimeni nu a mai locuit in acel loc.
„Potentialii cumparatori care doresc un apartament nou sunt in special cei tineri, care isi doresc sa locuiasca intr-o comunitate tanara, care isi doresc un apartament mai spatios , modern, amenajat modern, open space, cu bucataria deschisa si pentru care nu conteaza locatia, ci doar comunitatea si apartamentul in sine sa fie cat mai spatios“, a adaugat Zoia Bozau.
Zoia Bozau a aratat ca majoritatea clientilor aleg totusi apartamentele vechi, datorita pretului, dar si a zonei in care sunt amplasa