Ascensiunea reprezentantelor sexului frumos spre vârful politicii dominate de bărbaţi nu mai poate fi oprită. Cu toate că numărul doamnelor care au ajuns la cârma unor state este destul de mic la nivel mondial, femeile demonstrează că pot conduce puteri ale lumii. Elena Udrea vrea şi ea să se numere printre cele care fac istorie.
Fostă luptătoare de gherilă şi torturată în puşcărie timp de trei ani pentru că a opus rezistenţă dictaturii militare, Dilma Rousseff este prima femeie din istoria Braziliei care ajunge la cârma ţării. Rousseff conduce o ţară cu 200 de milioane de locuitori, bogată în petrol, cu o economie care a ajuns pe locul şase în lume.
Succesoarea soţului său, Cristina Kirchner a fost aleasă preşedinte al ţării în 2007, iar acum se află la al doilea mandat. Avocat şi politician, în vârstă de 59 de ani, Cristina Kirchner este numită de presa din America Latină noua Evita.
Europa, însă, are printre cele mai multe femei-preşedinte. Printre ele se numără Dalia Grybauskaite, preşedintele Lituaniei.
Anul trecut, Grybauskaitė dădea lecţii de politică internă României, chiar de la Palatul Cotroceni.
Coreea de Sud, India, Finlanda, Costa Rica sau Elveţia sunt şi ele pe mâna unor femei. În această galerie vrea şi Elena Udrea.
În urmă cu exact 3 luni, Traian Băsescu avea "presimţiri".
Nu a trecut mult şi Udrea a început deja încălzirea pe margine.
Elena Udrea mai are de învăţat cum gândesc românii.
Sociologul Alfred Bulai spune că singura miză pentru Udrea este, de fapt, scaunul din fruntea PDL, nu a ţării.
În timp ce Elena Udrea face valuri în bikini în rândul electoratului, celelalte femei, care deţin deja funcţia la care vizează blonda de la Cotroceni, fac istorie.
Citeşte mai multe despre: Elena Udrea presedintie Elena U