Cele mai multe voturi au fost obţinute de Dumitru Călărăşanu, urmat de Gheorghe Popa şi Ion Vlăduţ, fostul preşedinte.
Marţi, 20 august, membrii Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Roman şi-au ales preşedintele, membrii Consiliului Director şi membrii Comisiei de Cenzori. Organizatorii scrutinului se aşteptau la alegeri tensionate, având în vedere evenimentele de la şedinţa din 11 iulie, când un grup de pensionari a ales altă cale decât cea democratică pentru a ajunge la conducerea instituţiei.
Marți dimineaţă, poliţiştii au trecut pe la CARP Roman pentru a se asigura că alegerile se desfăşoară în cele mai bune condiţii. Patru bodyguarzi angajaţi de CARP au vegheat ca instituţia să nu devină câmp de bătălie. Votarea preşedintelui CARP şi a organelor de conducere a fost organizată similar alegerilor locale. Casieria instituţiei a fost transformată în secţie de votare, pentru scrutin fiind instalate şi cabine de vot. “Este pentru prima oară când CARP Roman organizează alegeri prin vot secret”, spune Elena Burlacu, preşedinta Comisiei de votare. Din comisia de votare au făcut parte şi Felicia Ailincăi, Tonel Bibiruş, Maria Brici, Adriana Burghelea, Maria Coroabă, Iulia Macovei, Gheorghe Vătămănescu, Mariana Rusu, Otilia Teodorescu şi Claudiu Zaharia. Alegerile au fost supravegheate de doi observatori: pensionarii Adrian Mihăilă şi Ioan Nistor.
Deşi CARP Roman a făcut o mediatizare a evenimentului, mulţi pensionari care au trecut pragul instituţiei nu au ştiut ce se întâmplă în cadrul instituţiei. Casieria nu a funcţionat, pensionarii fiind invitaţi să voteze candidatul pe care îl doresc în fruntea instituţiei şi să amâne pentru altă zi plata cotizaţiei şi a ratei la împrumuturi.
Alegerile au decurs fără incidente. “Ne aşteptam la o zi agitată. Unul dintre pensionarii excluşi din CARP a venit la sediu cu intenţia de a vota. I-am expli